Hoe gaat een opname in zijn werk?


Tijdens het bezoek wordt uw woning aan binnen- en buitenzijde visueel gecontroleerd. Hierbij wordt niet gekeken of gezocht naar bouwkundige gebreken, maar alleen naar zaken die relevant zijn om het juiste energielabel te bepalen.


Bij de opname van de woning worden eerst foto's gemaakt van de buitenkant van uw woning. Vervolgens worden in de woning de vloeroppervlaktes, hoogtes, ramen en deuren opgemeten. Ook zal er gekeken worden naar de RC-waarden, beglazing en zal er na worden gegaan hoe de verwarming, ventilatie en koeling zijn geregeld.  


Ter onderbouwing van het woningdossier zal bovenstaand worden vastgelegd doormiddel van een schets. Verder zullen er foto's gemaakt worden, hierbij kunt u denken aan foto's van de vloeren, kruipruimte, daken, gevels, panelen, ramen, deuren. Maar ook van de aanwezige installaties voor ruimteverwarming, ruimtekoeling en ventilatiesystemen, zoals een HR Ketel, warmtepomp of zonnepanelen. Naast de opstelling in de ruimte van deze installaties zal ook de productinformatie worden vastgelegd. Het vastleggen hiervan kan van belang zijn voor het mogen gebruiken van de zogeheten kwaliteitsverklaringen. Dit zijn officieel geregistreerde gegevens over de meest uiteenlopende installaties en zijn te vinden in het verklaringenregister op de site van het BCRG. 


Indien u uw woning, zoals wanden, vloeren en daken, niet zichtbaar heeft (na)geïsoleerd is het van belang dat u dit kunt aantonen middels facturen en/of foto's. De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) eist bewijs van ingevoerde data, indien dit ontbreekt mag enkel het bouwjaar van de woning worden gebruikt als bron voor isolatiediktes en opbouw van de thermische schil. Dit kan een negatief effect hebben op het uiteindelijke energielabel.






E-mailen
Info